Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Monday, September 5, 2011

Jalan Raya 2011 ~ Cameron Highland

Alhamdulilah akhirnya yang dirancang menjadi nyata....percutian ringkas + singkat kami ke Cameron Highland....walaupun mungkin ada yang kata lokasinya amatlah low kelas tapi apa kami kesah kan...yang penting kami betul2 enjoy dan happy....

Bertolak pada pagi 3hb Sept (sabtu)...bermula dengan kutip sekor2, sarapan pagi dulu kemudian perjalanan kami bermula ke CAMERON HIGHLAND....


Kami memilih utk naik ke Cameron melalui Tapah...tak tau lah pulak Cik Huda kita nie mabuk jalan pusing2...apa lagi Minyak Cap Kapak menjadi peneman setia lah...kami berhenti makan durian pun die tak nak turun lah....




Alhamdullilah kami selamat sampai di Tanah Rata lebih kurang dalam kul 1ptg cam tu kot....aku awal2 dah buat reservation penginapan kat Rosa Pasadena, lokasi betul2 kat bandar Brinchang...memandangkan uda yang dah mabuk, kami memilih utk check in dahulu...baring2 & kemas2 barang jap kemudian keluar utk lunch....




After lunch, aku decide utk terus ke Boh Plantation di Sungai Palas....jalannya memang adventure....selesai merayap kat sana laki aku sibuk nak bawa huda & yat ke kaki Gunung Brinchang....sejuk gile kat sana...berkabus jeeee









Disebabkan hujan renyai2...aku mulalah rimas nak mandi....so kami terus balik bilik untuk mandi. Yang best tu Cik Uda & Cik Yat sempat tido lagi tu, sampai kena dikejutkan lah...after maghrib kami keluar jalan ke pasar malam...jalan jalan cari makan....


Esoknya breakfast di hotel dan terus check out... jalan2 + shopping2....orang yang kononnya kata tak nak beli apa2 akhirnya sampai tak cukup duit belanja....hehehehehe








Kami turun dari Cameron Highland dalam kul 3++ptg...sengaja turun awal coz dah agak jalan akan jammed...kami balik ikut jalan lama..seronok gak sambil layan pemandangan kampung kan...




Sampai KL dalam jam 11++ mlm...Alhamdulillah segalanya berjalan lancar....tak de yang kempunan atau tak sempat lah kan...semoga dapat jalan2 macam nie lagi next time...Insyaallah